Rehvi/velje kaitsmed

Äärekivid ja suvaline praht ei ole kunagi rehvi parimad sõbrad olnud, aga tänapäeval saab juhuslikku kahju vältida kuna rehvid on olulistes sisekülje kohtades paksema kummiga. See vähendab äärekividest ja järskudest pööretest tekkivat kahju.

Enamike autode rehvidel ega velgedel pole mingeid kaitsemehhanisme, sest need paigaldatakse terasvelgedele. See võib alguses tunduda, kui puudujääk, kuid tegelikult on enamike terasvelgede puhul kasutusel ilukilbid, mis pakuvad esteetiliselt ilusamat välimust. Veljekaitsmete puudumine pakub võimalust valida rohkemate ilukilpide vahel.

Rehve, mille külge saab kinnitada veljekaitsmeid leidub igasuguse erineva kujundusega. Enamik selliseid on väljaulatuvad ribad, mis kinnituvad velje külgedele või rehvi siseküljele, samas kui teistel rehvidel on ribad rehvi ristlõike maksimumlaiust tähistavas punktis (kaugus rehvi küljeseinast kuni rehvi kõige laiema kohani).

laius: Kõrgus: läbimõõt:
Kiirusindeks:

Rehvid, millel on tõstetud ribad randi kõrval ja selle kõrval olevas sügavas vaos on loodud, et kaitsta madala profiiliga rehve ja kalleid sulamrattaid juhusliku äärekivikahjude eest, aga samas takistavad taolised rehvid ka ilukilpide kasutust, mis aga pole just suur probleem kuna taolisi rehve kasutatakse sulamist valmistatud velgede puhul, millel on juba endil hea väljanägemine.

Veljekaitsmed aitavad rehvi ja randiala kaitsta prügi eest nii kergveokite kui ka maastikuautodel ning lisaks aitab see vähendada kivide, kändude ja muude takistuste poolt tekitatud kahjustuste poolt.

Rehvid, mis koosnevad ühest või mitmest tõstetud ribast, leiduvad peamiselt kaubaautode ja treilerite all rehvi ristlõike maksimumaliust tähistavas punktis. Sellised ribad aitavad vähendada kahju rehvi külgedele ja vähendab kummi hulka, mis kulub kurvides tekkivast hõõrdumisest ja torgete eest, mis võib rehvi sisestruktuuri ilmaolude meelevalda jätta.

Olenemata kuidas tootjad neid nimetavad on kõikide veljekilpide/kaitsmete eesmärk alati suuresti sama. Nad soovivad endeid ohverada, et kaitsta rehvi sisekülgede struktuuri ja sulamist valmistatud rattaid, millele nad paigaldatud on.

Telli meie uudiskiri

Vastus: {{replyComment.author}}
Kõikide väljade täitmine on kohustuslik
Kommentaar edastati edukalt

Tagasi algusesse