Rehvi veeretakistus

Kui otsite oma sõidukile parimaid rehve, siis on tõenäoline, et kohtate sellist mõistet nagu „rehvi veeretakistus“. Ilmselt mõtlete, mis see on ja kuidas see teie rehviostu mõjutab. Vaatame lähemalt rehvi veeretakistuse fenomeni ja kuidas mõjutab madal veeretakistus teie auto kütusesäästlikkust. Lisaks tutuvustame keskkonnasõbralikke madala veeretakistusega rehve, mida me siin Bridgestone‘is pakume.

Mis on rehvi veeretakistus?

Kui teie auto gaasipedaal on allavajutatud, siis kantakse energiat läbi auto mootori ja teiste süsteemide, aga olenevalt teie autost tehakse seda kas gaasi või elektri vormis. Sellest lähtuvalt hakkab kasvama teie rehvide pöörded ja pöördemoment, et teie autot edasi viia. Selle saavutamiseks peab teie auto ületama mitmeid faktoreid, mis takistavad edasiliikumist. Üks suurimaid faktoreid on rehvide veeretakistus.

Veeretakistus on energia, mida teie sõiduk peab rehvidele andma, et säilitada konstantse kiirusega liikumine. Kokkuvõtlikult on see jõud, mida vajatakse, et ratast veeres hoida ja sõita rohkem kilomeetreid. Peamine tegur veeretakistuse tekkimises on hüsterees. See on oma olemuselt energia, mida rataste veeremisel kontaktpinna kaudu kaotatakse. Auto mootor peab selle energia ületama, sest muidu on tulemuseks raisatud kütus.

Kas veeretakistust saab vältida?

Veeretakistus tekib iga kord, kui rehv on teepinnaga kontaktis. Seda ei saa vältida, aga seda on võimalik minimeerida. Kuna veeretakistuse põhjus on hüsterees, siis on võimalik spetsiaalselt spetsiaalselt valmistatud koostisosadega konstrueerida rehvid, mis on soojuse tootmisele vastupidavamad ja piiravad rehvi elastsust väiksema energiakao jaoks. Tavaliselt tuntakse neid madala veeretakistusega rehvidena.

Kas madala veeretakistusega rehvidel on eeliseid?

Juhid olid huvitatud oma sõiduki kütusesäästlikkuse optimeerimisest, madala veeretakistusega rehvid on väga kasulikud, kuna need on palju kütusesäästlikumad kui tavalised rehvid. USA energeetikaministeeriumi uuringu järgi võib madala veeretakistusega rehvide kasutamine säästa kütusekuludelt kuni 10%, aga enamik juhte säästab siiski kuni 3%. Kuigi see võib kõlada tühisena, võib see arv aja jooksul suureneda, mille tulemusena väheneb oluliselt kütusekulu ja jäätmeteke. Kaval! Ei?

laius: Kõrgus: läbimõõt:
Kiirusindeks:

Kas madala veeretakistusega rehvidega tuleb teha kompromisse?

Enamik asju elus ei saa saavutada midagi ära andmata. Ka madala veeretakistusega rehvidele on uue tehnoloogia kasutuselevõtmine hädavajalik. Näiteks selleks, et veeratakistust parandada, saab tootja vähendada rehvimustri sügavust, kuid samaaegselt vähendab see rehvi eluiga. Sellest kitsaskohast ülesaamiseks ja veeretakistuse jätkuvaks parandamiseks on vaja uut tehnoloogiat, mis on loodud rehvi eluea pikendamiseks.

Milliseid madala veeretakistusega rehve Bridgestone pakub?

Siin Bridgestone‘is pakub parimaid madala veeretakistusega rehve meie Ecopia liin. Koos kõige kütusesäästlikumate rehvidega on Ecopia liin mõeldud pakkuma tasakaalustatud aastaringset mugavat sõitu esmaklassilise sõidukogemusega.

Terve meie liin on disainitud, et pakkuda keskkonnasõbralikku valikut, mis ei teeks kompromisse jõudluses või mugavuses. Näiteks esmaklassiline Ecopia dial EP 422 + on loodud rehvimustriga, mis aitab säästa kütusekulusid ning rehvi küljed on tehtud ühendist, mis aitab veeretakistust vähendada ning lisab kilomeetreid igale kütusepaagile. Ecopia 422 + rehv tuleb optimeeritud kontaktpinnaga, mis aitab jagada sõiduki kaalu ühtlaselt üle rehvi ühtlaseks kulumiseks ja eluea pikendamiseks. Innovatiivne rehvimuster muudab rehvid vaikseks ja sõit muutub veelgi mugavamaks. Siiski võivad tulemused vastavalt rehvide hooldusele, sõidustiilile ja teeoludele muutuda. 

Telli meie uudiskiri

Vastus: {{replyComment.author}}
Kõikide väljade täitmine on kohustuslik
Kommentaar edastati edukalt

Tagasi algusesse